Hundesofa

Sådan finder du den rette hundeseng til din hund

Har hunde brug for en hundeseng? I de fleste tilfælde er svaret ”ja”. Hunden kan naturligvis godt bare ligge og sove under spisebordet eller i hjørnet af stuen. Anskaffer du dig en hundeseng og placerer den på hundens yndlingssted, vil du helt sikkert kunne fornemme, at din hund bliver glad for den. Har du prøvet forgæves, hvor hunden har lagt sig ved siden af, har du måske ramt ved siden af, da du var på indkøb efter sengen til din hund. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan finde den helt rigtige hundeseng til din hund.

Dette afgør størrelsen på din hunds seng

Alle hunde har individuelle behov og præferencer, ligesom os mennesker. Når du skal finde en seng til din hund, gælder det om at sætte sig ind i hundens behov. Der findes ufatteligt mange typer og designs inden for hundesenge. Start med at finde ud af, hvor stor en seng, din hund skal have. Dette handler naturligvis om størrelsen på hunden, men også om dens behov for tryghed.

Nogle hunde kan bedst lide at ligge krøllet sammen, hvorfor en mindre seng eller hundekurv med kanter kan give tryghed, hvorimod andre hunde er nogle rigtige flydere, der elsker at brede sig ud over det hele. Her kan en hundepude eller en hundeseng uden kanter være et oplagt valg. Derved kan hunden karte rundt og ud over kanten, som den har lyst til.

Hule som hundeseng

Nogle hunde er meget tryghedssøgende og vil elske en hundeseng med tag over. Her kan den nemlig trække sig tilbage ind i sin uforstyrrede hule. Trygheden i at have tag over sig kommer ofte også til udtryk, når hunden selv vælger at gå ind i et hundebur om natten, under sengen eller under spisebordet. Der findes mange sjove og kreative designs på hundesenge med tag over.

Nem rengøring af hundeseng

Er din hund en af dem, der går gennem mudderpølen fremfor at gå udenom den, er du måske interesseret i at finde en seng til din hund, der kan holde en nogenlunde hygiejnisk standard. Gå her efter en model, der kan gøres rent. Dette kan enten være ved, at den er lavet af polyester, der er forholdsvist nemt at tørre over, eller at alt tekstil kan tages af og vaskes.

Alternativt kan du købe et hundetæppe, som du lægger over hundesengen. Derved kan du nøjes med at vaske tæppet, når det trænger. Under alle omstændigheder er det praktisk at have et hundetæppe, så man kan lægge det over sofaen, hvis hunden får lov at ligge her.

Placering af hundesengen

Når du skal placere din hunds seng så prøv så vidt muligt at gå efter de steder, som hunden selv har udpeget som sovepladser. Alle hunde har nogle yndlingssteder, hvor de gerne ligger. Det er ikke nødvendigt at have en seng til hunden i alle rum, men det kan være en fordel at have en hundeseng, hvor hunden sover om natten, og så der, hvor den og du opholder dig mest i løbet af dagen. Derved kan den altid trække sig tilbage og stadig være tæt på dig.